Perfil Laura Grau

Em dic Laura Grau, tinc 25 anys i vaig néixer a Barcelona. Sóc llicenciada en Humanitats (especialitat en Història de l’art) per la Universitat Pompeu Fabra i la Albert- Ludwigs- Universität Freiburg. Al juliol de 2011 vaig finalitzar el màster en Gestió Cultural (especialització en ICC) de la UOC. Fa quasi 5 anys que visc a Alemanya, on he estat treballant sempre en el sector cultural, concretament a institucions com el Goethe- Institut, l’International House o el museu ZKM, entre d’altres. De juliol a desembre del 2011 vaig aconseguir una beca Tàndem de Gestió Cultural de l’AECID, el que em va portar a treballar al Centre de Formació de l’Antigua, Guatemala. Actualment resideixo a Frankfurt i treballo com a autònoma a l’Instituto Cervantes i a l’assessoria financera DVAG, i estic realitzant un curs a distància sobre “Vulnerabilitat y exclusió: entorns d’intervenció socioeducativa” de l’Instituto de Estudios para la Paz y la Cooperación (IEPC) d’Oviedo.

Què et va animar a matricular-te al Màster en gestió cultural?

Buscava un màster que nos fos molt limitat en el sector (que abastés varis camps), tractés la realitat actual de la gestió cultural i m’ajudés a anar-me posicionant dins el sector. Així mateix m’era important que fos a distància i el pogués cursar fos on fos.

Tens relació professional amb l’àmbit de la Gestió cultural?

Sí, però com comentava abans, actualment no m’hi dedico al 100%. Penso que en aquests moments el sector cultural està patint (com sempre, la cultura és la primera en rebre retallades) i no és fàcil trobar una feina estable en ell.

Quines experiències destacaries del teu pas per la UOC i de la teva etapa com a estudiant del Màster?

Sens dubte les pràctiques (contacte directe amb professionals de Fira Tàrrega) i el treball final de màster van ser experiències molt enriquidores. Així mateix, els debats, a partir dels quals se’ns avaluava, van ser, en la gran majoria, importants fonts dinàmiques d’informació, reflexió i aprenentatge.

Has pogut aplicar les competències i  els coneixements apresos a la teva vida laboral?

En gran part, però la teoria no deixa de ser teoria. Sens dubte, el que més he aplicat han estat consells personals dels tutors i/o professors i, fins i tot, de companys. Penso que el feedback és imprescindible, tant en aquesta professió tan volàtil com al llarg del màster mateix.   

Què recomanaries a un estudiant que ara comenci el programa?

Entrar amb molta motivació i moltes ganes i no deixar-se desmotivar pels daltabaixos del sector. I sens dubte, una cosa que personalment jo sempre tinc al cap és el “pensar en gran” (no limitar-se), és a dir, aprofitar les innumerables possibilitats que ofereix l’àmbit de la gestió cultural tant en la recerca de feina, com en l’execució de projectes mateix.      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

*