Quan vas a un museu què ets: formiga, llagosta, papallona o peix?

IMG_2171Ahir els estudiants del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya, en el marc de les visites presencials “Cultura a la pràctica” van gaudir de la visita al Museu d’Arqueologia de Catalunya guiats pel seu director Xavier Llovera.  Al llarg de la visita el Sr. Llovera va mostrar els secrets del museu, donant la possibilitat als estudiants de veure laboratoris, magatzems i laberints que amaga l’edifici de la seu de Barcelona, ubicada al Palau de les Arts Gràfiques de l’exposició de 1928.

Al llarg del recorregut el Sr. Llovera també va exposar els diferents perfils de visitants que te el museu.

  • Aquell que es llegeix tots els textos que hi ha a les sales, que necessita molta informació i que gaudeix de totes i cadascuna de les vitrines i plafons que te el recorregut expositiu.

  • Aquell que nomes llegeix els textos grans i introductoris i va “saltant” de una vitrina a una altra mirant el tot conjunt sense aturar-se en res concret.

  • Aquell visitant que només es para en els elements expositius destacats i els mira detalladament sense parar atenció a altres elements.

  • Aquell que només va a veure allò que li han dit que ha de veure.

Sabríeu dir quin nom d’animal se li ha posat a cada un d’aquests perfils de visitants?

Quin creus que series tu? Explica’ns el perquè…

3 comentaris a “Quan vas a un museu què ets: formiga, llagosta, papallona o peix?

  1. Sovint llagosta, perquè ja entro mirant el rellotge… Sí així no és, començo de formiga i acabo de papallona, la meva capacitat d’atenció i concentració és limitada estimats comissaris i comissàries!

  2. Una visió diferent i enriquidora del MAC. Va ser molt interessant poder gaudir del Museu des de dins i descobrir les seves singularitats, guiats pel seu director. Em reconec llagosta, i des de que vaig als museus amb nens… Una Papallona! Reconec que les vitrines plenes d’objectes i numerets que has d’anar cercant em superen…

  3. Sóc el més lent, passeig per les sales com les formigues tirant-se a les seves esquenes tota la informació exposada!! La visita al MAC ha estat fantàstica i molt diferent a l’habitual, poques vegades es pot gaudir d’un museu veient el que no es veu. Felicitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

*